World Fudokan Federation

The Federation was founded in Belgrade in 2012 by prof.Ilija Jorga on the principles of modern, transparent sports organization. It is builded on the best traditions of karate Fudokan style, focusing on the developing and unifying of Fudokan community.

Fudokan

Three ideograms of word Fudokan mean stability, hardness, robustness, house and home - Fudokan is the house with stable foundation, the house of motionless wisdom. Such will be WFF and we hope that each of you will contribute to the fulfillment of this basic idea of Sensei Prof.Dr.Iliji Jorga.

WFF Status and terms

Statutul Fudokan și explicația termenilor

Karate tradițional: Toate formele moderne de sporturi de karate au provenit din karate tradițional (Karate-Do), de la care și-au moștenit numele. Karate-ul propriu-zis provine din Tode, conceptul care reprezintă sistemul de autoapărare cu mâinile goale, fără arme, care s-a născut la Okinawa sub influența artelor marțiale chinezești. În centrul Japoniei, karate-ul a devenit o parte integrantă a sistemului Budo al artelor marțiale japoneze, prin urmare conceptul de karate tradițional implică karate bazat pe principiile Budo. La cea de-a 101-a Adunare Generală a Comitetului Olimpic Internațional din 1993. s-a stabilit că karate-ul tradițional este o disciplină sportivă independentă cu propriile reguli sportive care o diferențiază de alte sporturi (discipline) de karate.

Fudokan: Uniune științifică între arta marțială a karate-ului tradițional și un mod de viață, care este recunoscut și acreditat de maeștrii japonezi ca stil independent Fudokan Karate-Do, pe ale cărui fundații Soke Ilija Jorga a fondat Fudokan ca noua disciplină separată (不動館Fudokan - „Casa bazelor puternice”). Fudokan este o disciplină sportivă cu propriile reguli sportive.

ITKA ( Asociații Internaționale de Karate Tradițional): Asociațiile internaționale de karate tradițional sunt două federații internaționale care împărtășesc valorile și principiile karate - ului tradițional - International Traditional Karate Federation și World Fudokan Federation .

WFF - Federația Mondială Fudokan

Consiliul ITKAs (Consiliul Asociațiilor Internaționale de Karate Tradiționale): Consiliul asociațiilor de karate tradițional este un organism comun independent de două federații internaționale, însărcinat cu susținerea și promovarea valorilor și principiilor karate-ului tradițional. Consiliul este format din șase (6) membri, dintre care trei (3) sunt numiți de fiecare dintre cele două federații internaționale ITKA, în care Federația Mondială Fudokan numește profesorul suprem (Soke), și anume președintele acesteia. Consiliul se întrunește o dată pe an și poate pune în aplicare deciziile luate cu majoritate de voturi cu cel puțin patru (4) membri prezenți. Deciziile luate de Consiliu sunt obligatorii pentru ambele federații internaționale ITKA. Consiliul stabilește Codul de etică și regulile sportive ale karate-ului tradițional.

Membru WFF: Alianța Fudokan, Federația, Confederația și orice altă asociație, și anume orice altă parte juridică sau fizică acceptată în calitate de membru al Federației prin decizie a Adunării în conformitate cu statutul

Asociația Fudokan: Asociația Națională Fudokan (alianță), organizație sportivă, și anume alianță sportivă națională recunoscută de Federația Mondială Fudokan. Asociația Fudokan este membră a Federației Mondiale Fudokan, cu excepția cazului în care un alt sens este evident din context.

Confederația Europeană Fudokan (EFC): Uniunea asociațiilor (alianțelor) naționale europene Fudokan recunoscute de membrul Federației Mondiale Fudokan, care constă din asociații naționale Fudokan de pe același continent sau din alte zone geografice mai înguste sau mai largi recunoscute de Federația Mondială Fudokan;

Asociație: Asociație națională (alianță) de karate tradițional, organizație sportivă sau alianță sportivă națională recunoscută de una dintre cele două federații internaționale ITKA

Copyright  © și Trade Marks Stilul de karate Fudokan (toate regulile, procesele și metodologia stilului FUDOKAN), sunt munca de viață sensei prof. Ilija Jorga (10 dan), iar una dintre sarcinile Federației Mondiale WFF este de a preveni utilizarea abuzivă a acestora de către persoane sau organizații neautorizate. Pentru informații despre posibilitatea de a utiliza drepturile de autor  și mărcile comerciale Fudokan  , contactați biroul Fudokan .   

Mărci comerciale (Fudokan) sub administrarea WFF un acord cu proprietarii TM.

     TM ►EU TM : 011608924                 

 

        TM                  ►EU TM : 011608973 


    TM      Link: ►EU : TM SEARCH
 
 

 

OAPI
Oficiul pentru Armonizare în Piața Internă (OAPI) este oficiul oficial pentru mărci și desene și modele al Uniunii Europene. OAPI înregistrează marca comunitară (CTM) și desenul sau modelul comunitar înregistrat (DCR), care sunt componente esențiale ale piață unică. Aceste înregistrări asigură protecția mărcilor și modelelor comerciale în întreaga Uniune Europeană, care acoperă 28 de țări și peste 500 de milioane de oameni. Oficiul lucrează, de asemenea, în parteneriat strâns cu oficiile naționale de proprietate intelectuală din statele membre ale UE, cu oficiile internaționale și cu Comisia Europeană pe o gamă largă de probleme care afectează proprietarii și utilizatorii drepturilor de proprietate intelectuală. 
 
Indiferent dacă marca este individuală sau colectivă (așa cum este definită de articolul 64 din RMC)

Tipul mărcii:
O marcă verbală este o marcă dactilografiată (font obișnuit), fără elemente grafice speciale. Mărcile figurative sunt mărci formate din elemente exclusiv figurative, combinații de elemente verbale și figurative sau alte elemente grafice, elemente verbale în fonturi stilizate sau elemente verbale pe mai mult de o linie (pentru toate acestea, elementele pot fi colorate sau nu) sau pot consta exclusiv din elemente verbale colorate.Mărcile de culoare înseamnă că se caută protecția mărcii pentru una sau mai multe culori, indiferent de orice formă sau configurație specifică. Semnele 3D sunt mărci formate dintr-o formă tridimensională (inclusiv recipiente, ambalaje și produsul în sine). Semnele sonore sunt reprezentate prin intermediul unui atașament folosind metodele standard de reproducere grafică a sunetului, în special o notație standard. Semne holograme. Olfactiv. Marci.Alte semne.
 
Indicarea primei limbi alese de către solicitant dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene (spaniola, cehă, daneză, germană, greacă, engleză, estonă, franceză, italiană, letonă, lituaniană, maghiară, malteză, olandeză, poloneză , portugheză, slovacă, slovenă, finlandeză sau suedeză).
Indicarea celei de-a doua limbi alese de solicitant dintre cele cinci limbi ale Oficiului (spaniolă, germană, engleză, franceză sau italiană).

 

News

 • Calendar of activities 2023

  14th02 / 2023

  READ MORE
 • EUROPEAN OPEN KARATE FUDOKAN SCHOOL CHAMPIONSHIP,...

  European Open School Championship – Fudokan Karate 2023 in Serbia (Belgrade, Požarevac, Zrenjanin and Veliko Gradište)...

  15th01 / 2023

  READ MORE
 • Official Results of 26th European Fudokan...

  15th11 / 2022

  READ MORE